Rätt klädd för MTB-cykling

Det fina med MTB-cykling är hur avslappnad stilen är. Du kan komma undan med så mycket friheter vad gäller klädval att du inte behöver köpa så pass mycket kläder som man skulle kunna tro. Det finns dock vissa nödvändiga cykelkläder och annan utrustning du inte klarar dig utan, och vissa saker du inte vill vara utan när du cyklar.

Detta behöver du i MTB-spåret

  • Hjälm. Hjälmen är utan tvekan den viktigaste delen av din utrustning. Många spårcentraler förbjuder cyklister att ge sig ut i MTB-spåret utan hjälm. Även om du inte vill få en “hjälmfrilla”, kommer du vara glad att du bär hjälm när du försöker dig på nya trick på din mountainbike. Som tur är finns det många utmärkta cykelhjälmar på marknaden som ger tillräckligt skydd men samtidigt är stiliga. Vilken typ av hjälm du behöver beror på hur du föredrar att cykla, eftersom det finns hjälmar som ger heltäckande skydd och hjälmar som ger mindre skydd.
  • Cykeltröja. Tack vare att mountainbikecyklingen har ökat i popularitet har det skett en tillväxt av antalet cykeltröjor på marknaden. Cykeltröjan är ditt yttersta lager på överkroppen och det som urskiljer dig från den natursköna bakgrunden.
  • Vadderade cykelshorts. Cykelbyxor är ett plagg som kan vara svårt att förstå sig på, men de är din bästa vän när du cyklar. De kan ibland kännas som en otymplig blöja, men din rumpa kommer vara glad att du valde att sätta på dig cykelbyxorna innan du ger dig ut på en cykeltur som varar i flera timmar. Det kan låta konstigt för vissa men faktum är att du ska bära dem utan underkläder.
  • För att hålla dina fötter svala och torra i skorna behöver du särskilda cykelstrumpor. Du kan hitta vattentäta strumpor som inte hindrar dig att cykla i regn, eller strumpor av merinoull för extra hög prestanda. Oavsett vilka du väljer kommer strumpor av helylle få dina fötter att svettas, vilket du inte vill.
  • Oavsett om du väljer cykelskor för klickpedaler eller för plattformspedaler, behöver du ett par skor som kan skydda dina fötter medan du trampar på pedalerna. Skor för mountainbikecykling har ofta en tjockare sula och även hårdare gummi för att hålla dina fötter på plats.
Rätt klädd för MTB-cykling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *